Dakbedekkingen

Uitvoeren kunnen we platte en lichthellende daken in bitumineuze dakbedekking en alle moderne kunststof dakbedekkingen, we maken hellende daken in pannen, leien en moderne alternatieven. Verder zijn we gespecialiseerd op zinkwerk voor zowel wand als gevel. We doen ook alle mogelijke vormen van boeiboordbekleding, lichtdoorlatende toepassingen in zowel hellende als platte daken met eigen systeem in dubbel glas voor lichtstraten.

 

Kunststof Dakbedekking

 

Kunststof Dakbedekkingen hebben een langere levensduur dan bitumen omdat ze minder gevoelig zijn voor UV stralen en andere weersinvloeden. Ze beschikken ook over een hoge elasticiteit en zijn uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties. Het verkleind ook brandgevaar omdat ze gelijmd worden of mechanisch worden bevestigd. Sommige van deze waterdichtende lagen worden nog eens afgewerkt met een schutlaag, meestal grind, die moet voorkomen dat de dakbedekking losscheurt bij hevige windstoten of stormen. Tegelijkertijd zorgt deze laag voor een extra UV bescherming, voor een verhoging van de levensduur van de daken.

 

Hellende Daken

 

Het hellend dak is veruit de populairste dakvorm. Het leent zich dan ook voor iedere bouwstijl en biedt extra berg- of leefruimte onder de constructie. Wij makken hellende daken met oerdegelijke pannen, leien en metalen systemen. Een van de belangrijkste voordelen van kleien dakpannen en leien is de vormvastheid. De uitzetting onder invloed van temperatuurschommelingen en vochtigheid is kleiner in verhouding tot betonnen dakpannen. Het kiezen van de juiste dakbedekking van uw hellend dak in niet alleen van cruciaal belang voor de bescherming van uw woning tegen onze vaak barre weersomstandigheden, het is ook een zeer belangrijke esthetische factor.

 

Zinkwerk

 

Het is belangrijk om grondig op de hoogte te zijn van het materiaal, van de mogelijkheden die je ermee hebt, zowel praktisch als esthetisch. In de loop van ons werkverleden is het verwerken van zink een van onze grootste specialiteiten geworden. Daken, dakkapellen en gevels worden steeds vaker met zink bekleed. Niet alleen vanwege de prachtige uitstraling, maar ook is zink vrijwel onderhoudsvrij. Waar kunststoffen en allerlei andere soorten trespa's naar verloop van tijd vuil aantrekken, zorgen weersomstandigheden bij zink voor een patina laag die het materiaal juist weerbaar, sterk en duurzaam maakt.

 

Begroeide Daken

 

Begroeide daken, ook wel eens groene daken genoemd nemen aan in populariteit. Dat komt omdat deze daken een aantal belangrijke voordelen bieden zoals een langere levensduur van het dak, een betere thermische isolatie, een buffer voor het regenwater op dak en zijn mooi uitzicht. Een groendak kan variëren van een summiere begroeiing tot een volledige tuin met beloopbare zones, terrassen en paden. Sommige gemeenten en steden geven een subsidie voor de aanleg van een groendak. Wij verwerken groene daken op platte en lichthellende daken.

 

Buitenverblijf

 

De verblijven zijn een nieuw project van Bouwbedrijf van der Werf. Het is geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse theehuizen. Een dergelijk buitenverblijf is een prachtige, functionele en decoratieve toevoeging aan uw tuin. De verblijven worden ontworpen door een architect en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. De daken worden uiteraard verzorgd door Dakpartners. Voor meer informatie kunt u met ons of met Bouwbedrijf van der Werf contact opnemen.

 

www.bouwbedrijfvdwerf.nl/buitenleven

 

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden?

Gezien onze ervaring en goede contacten zijn wij ook in staat een dak bouwfysisch te beoordelen en te bekijken of een dak qua ontwerp voldoet aan het bouwbesluit. Ook de NEN normen die dakgericht zijn worden niet uit het oog verloren en meegenomen worden bij ontwerp en uitvoering. Ook veiligheid tijdens uitvoering staat bij ons hoog in het vaandel, wij streven dan ook altijd naar een ARBO vriendelijke werkplek.

 

Indien wij gevraagd worden om een oordeel te geven over een dak of voorgeschreven dakconstructie zullen wij ons altijd in de materie verdiepen om een juist oordeel te kunnen geven, wij zullen dan ook een eerlijk vergelijk trekken tussen bekende en beproefde materialen en eventueel nieuwe materialen uit de markt. Dit om tot een juiste conclusie te komen en een dak aan te bieden dat exact aansluit bij de behoefte van de klant en het dak in die specifieke situatie.

 

Het laatste aspect dat wij hier willen aanhalen is dat wij gezien de marktontwikkelingen ook een pionier willen zijn in het meenemen van milieuaspecten en duurzame energie bij het ontwerpen van daken. Dit omdat wij van mening zijn dat dit de toekomst is voor ons maar zeker voor de generaties na ons.

 

Bitumineuze Dakbedekking

 

De klassieke dakbedekking maar de kwaliteit is beduidend verbeterd ten opzichte van vroeger omdat deze vandaag gewapend is met kunststofvezels. Bitumen is oorspronkelijk een residu. Het blijft over als brandstoffen als benzine en diesel uit aardolie is gehaald. Bitumen is een uitstekend materiaal om daken mee te bedekken door de specifieke eigenschappen zoals duurzaamheid, waterdichtheid, bewerkelijkheid en stevigheid. Door ons veelal toegepast op platte en lichthellende daken. Bij Dakpartners bezitten wij de ervaring en kunde om bitumen op de juiste en meest duurzame manier te verwerken.

 

MAIL ONS

Adamo Ragazzi

T 06-42518601

Richard Jurgen

T 06-41235334

F 045-5214584

info@dakpartnersrj.nl